BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 15, 2011

unspontaneous thursday

air chikong sek arab..sedap gile!!



::aku::air chikong yg xder tandingan kat tmpat lain...nyum!

kek carrot walnut ala bau kambing....huhuu!

hmm... semlam aku dgn gigihnya g belanja bahan2 utk kek carrot walnut nih...hmm. (banyak ngeluh nih..msT ada apa2?)..ok sume completed..!balik dr pasar terus kuarkan bahan2 tuh utk dibuat ptg tuh...

bila barang2 dah ready...aku pon ngan gigih buat kek ikut stiap step dlm resipi satu per satu...aku x tahu la jadi ke x kek carrot aku nih..haha!!kenapa??why???...sebab topping dia tuh cam rasa lemak sgt...paling kesian sume org kat umah nih x berapa suka creamsheese..huhuu!mak kata kek carrot cam bau kambing la, rasa sgt lemak susu dia la..huhuu!so...mulanya ingatkan sbb topping dia mencair...bila dah siap aku sejukkan la masuk dlm peti ais..dia membeku la sket...tp mmg mak x berapa suka creamcheese tuh...tpksa la aku kikis balik topping tuh..membazir di situ..hukhukk!

tp mak kata kalau bahan2 walnut ngan kismis banyak sket msT sedap sket..n kek aku mak kata tawar...tp aku rasa manis buah,,,donno la...tp conclussionnya- may be mission gagal sket sbb x dapat menambat hati sume juri2 master chef kat umah tmasuk en. hubby..huhuu!

xpe...baru 1st attempt..akan ku cuba lagi nt..paling utama whithout topping.. hehe!never say give up!!.hikmah disini aku dah tahu camana nak buat topping guna creamcheese..bolehlah nt esok2 buat chocolate cheese plak..tp dgn kuantiti yg sket la kot..coz mak x suka!

so layan gmbar saja la....

kek carrot walnut segar dr oven



topping yang dah siap..may be aku terlebih butter so, cam tercair sket...


kek carrot walnut setelah dikikis topping nye..huuhuuu!

aku terlupa nak amik gambar kek lepas diletakkan topping..tp sebenarnya..kalau dah x pro tuh..mmg comot la kek aku tuh..
bila da lama2 dlm peti ais sedap la plak...heehe!

so akan dicuba lagi..yeah!!!


::aku::usaha tangga kejayaan...

Tuesday, December 13, 2011

main masak2...ala2 master chef

hari nih plan nak tgok wayang..Ombak Rindu...tp..xder geng la plak nak tgok cter tuh..huhuu!

hmm...tukar plan nak main masak2 ..dah lama plan nak buat kek carrot walnut...nyummmy...mana x nya...kat opis ada sorg akak tuh buat kek nih n bawak g opis...sedapnyer...terus rasa nak cuba...tp xder masa...huhuu!tp bila ada sorg sepupu en.hubby lelaki tau..buat kek carrot walnut nih...sgt la sedap...terasa tercabar dibuatnya..dah  banyak dah resipi kuih muih dia buat....memang berbakat btol bdak tuh...hmm...eden mosti torai...mmg favourite nih...hope menjadi la.... saya amik resipi nih dari sini -  Carrot cake Azizah Ariffin.   Tq for the recipe...

sumber gambar:daripada empunya resipe..kak Nomie Aziz

mak jom g bandar beli bahan2...hehehe!




p/s: tunggu entri seterusnya jadi ke x jadi kek carrot walnut ala2 master chef aku nih...check it out!!

11-06-2011=Tahun Satu...

Mempersembahkan....hasil aku mengcreate video nih beberapa bulan  after 11-06-2011...hehehe!



Cinta Muka Buku@friendster....

video


p/s: en hubby wat muka kucing puss in the boot pas tgok video nih..hehehe!

Monday, December 12, 2011

seminggu MC..sorgaa!!!

start khamis 8 Dis 2012..aku kna admitted utk check up susulan..
dpt MC 10 hari...so apa nak buat utk penuhkan aktiviti di rumah nih...

dah 2 ari berlalu...banyakkan masa kat umah...rehat2...abiskan novel yg x abes baca...hmmm...nak tgok movie...secara marathon..tp xder geng la plak...
x pe scheduled aktiviti akan di susun nt...akan smbung nt ye...nak g mandi..hmm...

Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday #1












::aku:: abaikan tanda kotor di pinggan

Sunday, June 19, 2011

hai..suami saya suami saya..

entry annibersari aku x abes lagi sebenarnya..

heehee!esoknya, pas g knduri kawen kwn opis aku, aku ngan hubby g la jalan2 jap kat Muar..sian hubby aku, nih gara2aku majuk tuh la..kitorg x g tmpat best sgt pon, g Muar sahaja.actually antara plan nak g Tanjung Piai tp cam jauh sgt kitorg pilih lah Muar.hmm..apa yg ada kat Muar ye..Tanjung emas pon menarik gak bleh naik feri menyusur sungai Muar..hehehhe!time tuh mgkin letih sket hubby plak letih drive sian dia, [layan kan jgak perangai bdak2 aku nih] kitorg x berjalan sgt just g Tanjung Emas kat sana..hmm..wlopon sket boring tp aku bersyukur aku dapat spend time ngan hubby..hmm cayang hubby saya...dlm kereta byk yg kitorg bualkan..tuh la yg aku nk sebenarnya..yer la kita kn psangn jauh2...waktu cam nih la baru rasa erat tau.sgt rasa berciiiinnnnnnnnnnta time tuh..ingatkan konon2 bila pakai baju sedondon kami dilihat cam pasangan romntik time tu..rasa cam x nk lepaskan peluang utk berdua..tapi hampeh!bila sepanjang jalan nk g Muar..aku sedap tidur kat sebelah..hahahhaha!siannya hubby..bila balik plak, hubby plak letih..then berenti jap kat Semerah..dia nak take a nap..heehee!apa la kisah annibersari kami nih..hahhahaha!

tp pada aku, xyah nak tunggu annibersary..biarlah hubby aku x romantik pon tp kalau bersama2 ngan dia..tuh la quality time utk kami...alhmdulilah..sepatutnya aku lebih bersyukur kerana Allah mengkurniakan  aku seorang suami yg sgt memahami...syukur ya Allah.
hubby amik cuTi 2 ari n ikut aku balik Putrajaya..yeah!!sorga!!
so, aku akan lebih banyak masa utk suami aku, ada peluang utk masakkn makanan utk dia, basuhkan baju utk dia..tgok Tv sama . bla..bla..yeah!!
hari rabu lepas suami aku plak yg wat surprise kat aku..pas aku balik kerja aku bgtahu xtahu nak masak apa..so dr tadi dia asyik tersenyum, naper ngan en hubby nih..hmm..aku cam biasalah kalau xder idea nak masak aku google jer..so hubby pon da get ready bukak laptop... tiba2 dia cakap dah tahu dah nak masak apa...dia tunjuk kat laptop apa yg dia save..sekali aku baca Ayam 3 Rasa Sayang wow!!wlopon hubby x cakap apa2..aku rasa ada makna di situ..aku sayang laju2 kat hubby aku...haruslah aku masak dgn rasa sayang jgak..hehe!aku pon bersiap tukar uniform nak jadi chef..hubby pon tolong masak..yeah!rupanya hubby da siap dgn bahan2 nya..hehhhe!yeah!!kami pon masak sama2...2kali ganda seronok la aku hari tuh..pas makan, aku tergerak hati nak tgok kat bilik sebelah..tgok rupanya hubby da siap lipat baju aku yg berbakul2 n berminggu2 x berlipat..hahahha!4,5 kali ganda aku punya seronok...mmg sgt sayang ngan suami saya..

::aku::lain kali jgn kata suami, dia lagi romantik 2,3 kali ganda dr ko...sebenarnya dayah!

Misi 11 JUN -part2

hai u ollss..

Misi 11 JUN  xbaper nak jadi..nih akibat daripada emosi aku yang terlebih sudah...huhuu!actually aku nak bg dia surprise yg mana dia terbaca isi hati aku atau puisi utk annibersari kami...aku cadang nak hantar kat FB then dia baca, even aku ada depan mata dia..so aku nak tgok reaksi dia...heheh!ok x??so..awal2 lagi aku sangat berharap nak spend my time wth my hubby..tapi, kami da plan yg  malam nnti nak blnja makan kedua2 family makan luar..heheheh!bukan hotel taraf 5 bintang pon cukup sekadar restoran seafood..nama restoran pon CERIA MAJU SEAFOOD2, kat bandar BP.mknan sedap n murah! disebabkan bnyk kerja umah nak kna settelkan..tolong mak mertua n what so ever..aku pon xcakap apa2 la kat  hubby hasrat aku nak kuar jalan2..huhuu!
pagi2 dah bngun..ciuman pagi utk hubby n solat..pas tuh terus tolong mak mertua sediakan sarapan.. then masak tgahari..
tapi aku sempat mengarang puisi jiwang 44 karat utk hubby tau kat lapotop dia smbil2 layan FB. hubby plak kat sebelah tgh tidur, n dia ingat aku mmg khusyuk berfb..
tiba2 mak mertua suh hubby g kdai beli sket barang kat kdai..so aku pon beriya la nak ikut..bosan actually kat umah..n then hubby nak tutup laptop,  dia terpandang la puisi kontot aku kat laptop tuh..hehehhe. smbil berkata:"nih mie type ek?"
alamak! sebenarnya aku nak send message kat FB dia ..huhuu!da dia terbaca dulu..huhuhuu!
smbil malu2 aku snyum je..aku cuma mampu cakap "alamak x jadi la nak buat surprise"hmm...



kisah enibersari tuh x abes kat situ je..ding dong ding dong jam da menunjukkan 2 ptg..hmm..hubby plak pas makan lunch terus layan citer kartun dia..huhuu!aku terus bgtahu nak kuar jalan ngan dia. bukan jauh sgt pon kat BP Mall je..aku cuma wait n see..tertunggu2 hubby cakap cepat siap nak jalan..
tapi jam da menunjukkan kul 4 lebih..huuhu!hubby masih layan TV tanpa hiraukan aku..aku malas nak bersiap,mmg sgt sedih n bengang!ntah apa kna ngan aku emosi x stabil agknya..aku menangis sorang2 dlm bilik..sedih!puisi yg aku karang tuh aku rasa x bermakna untuk hari annibersari kmi ..mmg aku totally pikir bukan2..hubby x sayang aku la hubby x caring pada aku..n what so ever..huhuu!tiba2 hubby masuk bilik tgok aku pura2 tidur..dia nampak aku sedang kesat air mata.."eh! naper nih...?"katanya. aku jawab"bie kata nak kuar jalan2, tp dr tadi asyik tgok TV je...x hiraukan mie pon"smbil teresak2 aku nangis..hahahha! bila pikir balik kelakar pon ada..ntah apa2 aku tunjuk perasaan...merajuk!hubby pujuk2 n dia pon mgkin rasa bersalah n mintak maaf..aku pon reda la sket n at last2 aku ajak hubby g jogging kat taman..huhuu!then aktiviti kami diakhiri ngan berurut refleksiologi..kat dataran BP. begitulah kisah annbersari kami.


::aku::hubby aku mmg x romantik pon...

Friday, June 10, 2011

1st anniversary...



Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku ucapkan rasa
Hanya satu kalimah dapat diluah
 Syukur alhamdulilah...

Tiada hadiah tiada sambutan
Terima kasih sahaja mampu diucapkan
Terima kasih ambil saya sebagai teman
Terima kasih jadikan saya suri dalam hati ada taman
Terima kasih berikan saya kekuatan
Terima kasih berikan saya rasa kebahagiaan
Terima  kasih jadi tongkat saya untuk saya berjalan
Terima kasih setia hidup bersama
Walau saya serba kekurangan
Kita baru Tahun Satu..
Semoga Allah takdirkan kita bersama
Dan setia walau saya bongkok tiga
Doa saya agar kita kekal  Bahagia hingga ke syurga...
Saya sayang Bie Adli saya...


::aku:: surprise kat FB x mnjadi..huhuu!

Thursday, May 26, 2011

11-jun-2011..countingdays

MISI 11 JUN

macam nak buat surprise kat hubby..hmm..apakah??
sedang wat preparation utk my 1st anniversary-11062011

besday celebration!

fuh..fuh...!da berabok blog aku nih..lama btol x kemaskini blog..
2morrow my hubby's besday..yang ke-29. sedihnya dapat wish by fon je malam nt..esok aku balik kampung untuk celebrate bersama family..family hubby mmg akan sambut sume besday n tarikh2 yg penting ahli keluarga..before nih diorg celebrate kat hotel..so this time kak noi..akk bie a.k.a akk iparku plan nak celebrate kat umah je..buat BBQ!walaa...
dalam kepala tgh pening nak cari hadiah utk hubby n adik ipar...iqah!coz diorg besday dekat dalam bulan 5. hadiah husband pon x prepare apa2..isk isk...apa punya isteri la aku nih.hahaha!
hadiah oh hadiah..ok..mgkin leh jadi entri lain nanti.oho..apa nak bagi hadiah kat bie..???

berbalik pada celebration on this saturday...aku cadang nak buat puding koktail..sempat xsempat yer?malam da kna BBQ.hope sempat coz aku da lama x buat,so kna rajin2 mencari resipi puding koktail..
kat sini ada beberapa resipi yang aku da google...let's check it out!


resipi 1:

PUDING KOKTAIL

Bahan-bahan:

1 paket tepung kastad blue key 

3 tin susu cair 

1 tin buah buahan dalam tin 

1 tin buah peach (di hiris nipis) gula secukup rasa esen ros

Cara-cara

  1. 459
     cara membuat puding kastad: masukkan sepeket tepung kastad dlm periuk yg sederhana besarnya,tambah air 3/4 periuk dan kacau (jgn letak diatas api dulu),selepas adunan tepung dan air sebati,masukkan gula sedikit dan barulah dimasak diatas api sederhana sehingga likat dan masak menjadi warna oren keemasan.angkat,letak didalam bekas dan sejukkan. cara cara membuat kuah puding: masukkan susu cair 3 tin bersama gula (sesedap rasa),kacau diatas api sederhana.masukkan 2 tin air suam biasa utk membuatkan kuah td tidak terlalu pekat.selepas itu masukkan esen ros dan akhir sekali masukkan buah buahan dalam tin dan buah peach.angkat dan sejukkan didalam peti ais. potong puding kastad itu tadi mengikut citarasa anda dan curahkan kuah td bersamanya....and now u can enjoy ur puding~~


resipi 2:

puding koktail

Agar2 sebungkus(dlm 37.5g )
Telur 5 biji (asing 2 kuning telur utk kuah )
2 gelas air
1/2 tin susu manis


Kuah kastad:
Gula 1 cawan
Esen vanila 1 sudu teh
2 sudu besar Tepung Kastad
1 tin Susu cair
1/4 tin susu manis
Koktail 1 tin-asingkan air nya


Cara-cara:
  1. Masak agar2 dgn air. Biarkan sejuk seketika.
  2. Pukul telur hingga kembang. Masukkan susu manis.
  3. Masukkan agar2 tadi ke dalam bancuhan telur. Pukul lagi.
  4. .Tuangkan ke dalam acuan.
  5. Utk kuah kastad masukkan gula. esen vanila,tepung kastad yg dibancuh dgn air, susu cair,susu manis,air koktail dan kuning telur ke dalam periuk.
  6. Masak seketika. Kacau supaya tak berketul.
  7. Hidangkan. Hiaskan dgn buah2 koktail -

resipi ke2 nih aku xpnah torai lagi..hmm..cam nak cuba,,eden torai yo!nantikan resipi aku nanti..jadi ke x...hehe!

::aku::nyum nyum..xsabar nak buat..harap2 mnjadi la...

Sunday, April 24, 2011

cinta hati saya...

oohh..rindunya kat encik hasben saya...

sangat rindu...sangat sayang..sangat cinta..
shetontot.....bie cyg!

our 1st pic...

transformasi pas kawen..err..sapa yg bnyk berubah??


(",)v

Tuesday, February 15, 2011

Pasangan Jarak Jauh

Kebanyakan blog yang aku follow adalah org yg pernah menjadi PJJ dan masih lagi PJJ. PJJ @Pasangan Jarak Jauh@weekend partner..mmg perlukan hati yang kental n kekuatan mst sll disematkan dalam diri.kekuatan mental fizikal mmg di tahap xtreme supaya minda x blog..hidup msti terus walaupon kekasih hati@incik suami jauh di pandangan dan peliharaan kita..
Sungguh...pada mulanya, mmg payah untuk aku hadapi semua nih..menangis air mata tiap2 malam...daripada sebelum kawen, bertunang dan kini telah berkahwin..kehidupan kami suami isteri masih weekend partner..Syukur, suami aku amat memahami...dan sll bg kekuatan pada aku..kedua2nya msT ada kesefahaman n kepercayaan...sebelum kawen lagi aku dan incik suami da sematkan dalam hati.. ini adalah sementara. xsemua yang kita nak akan dapat sekelip mata..ia perlukan proses dan ujian..aku pasti kehidupan kami long distance ini akan berakhir satu hari nanti...insya'allah. If you gain something, u'll be lose something..antara kerjaya dan keluarga..dgn keadaan ekonomi kami yang belum berapa nak stabil..orng kata..bru nk mula hidup..mmg perlukan pngorbanan..hanya Allah yang maha Mengetahui apa yang terbaik utuk hambaNya...pada Dia aku mohon pertolongan, agar kami dapat hidup bersama satu hari nanti..aku pohon Allah terus berikan kami kesihatan, dan kekuatan untuk teruskan kehidupan dan akan ada sinar bahagia untuk kami berdua.i'allah.The moral of story don't give up n lose hope..cause Allah is always by urside..Disini sedikit tips bila kita terjebak dalam kehidupan PJJ nih..let's check it out..

1. Kepercayaan.Kejujuran.Kesefahaman
Ini adalah satu-satunya elemen penting dalam kehidupan suami isteri yang PJJ.  Kedua-dua pasangan msT tanamkan gabungan ketiga2 elemen ini. kepercayaan.kejujuran.kesefahaman. Bila keadaan jauh2..pasangan nak g keluar mana-mana pon kita x gusar..xkan la dia nk kuar beli makanna pon masih kita rasa curiga..yang penting percaya dan faham keadaan pasangan masing2,yang penting kejujuran tuh msT ada..kalau kejujuran dah xder dalam phubungan..xdapek den nk nolong..



2. Berkomunikasi
Sekarang kan teknologi dah canggih, jangan kan call sahaja, video call pon da mampu nk buat. nak berhubung guna internert spt chatting dlm facebook pon boleh  dikatakan semua org sudah memilikinya. yang penting jangan rasa jauh dari suami/isteri..rajinkan diri untuk hubungi suami/isteri anda supaya pasangan kita rasa dekat dgn dirinya...Konumikasi ada;ah penguat hubungan antara pasanagan. Tapi jangan la sampai nak g toilet pon nk bgtahu atau call atau buat video call pada pasangan, da over tuh.

source:incik google
3. Habiskan masa bersama
Luangkan masa bersama sekerap yang mungkin. Jangan lepaskan peluang untuk lakukan aktiviti bersama, contohnya mengemas rumah, memasak makanan kergemaran bersama, bercucuk tanam atau menonton wayang dan sebagainya. Waktu inilah kita akan rasa dating yang sebenar yang lebih bermakna..pastikan bila kita keluar bersama tiada orang ketiga..kerana waktu inilah kita dapat bercerita apa saja kepada pasangan..baik cerita personal mahupun isu semasa..
xtvt hujung minggu pekena roti bakar yummy..

4. Ekspresi perasaan pada pasangan
Selalu kata kepada pasangan dgn kata-kata manja dan sayang..walaupun di mana kita berada..supaya pasangan akan rasa dihargai.Apa pun perasaan yang dihadapi sll cerita kepada pasangan agar kita x rasa keseorangan dalam menghadapi situasi tersebut, x kiralah perasaan sayang ke, marah, rindu...atau apa2 je..Masalah yang dihadapi juga pon patut diberitahu kepada pasangan, xkira masalah di tempat kerja, masalah dalam rumah tangga...waima, masalah perpaipan di rumah pon patut bagitahu pasangan, xkisahlah dia mampu untuk menyelesaiakn atau tidak, sekurang-kurangnya kita tidak keseorangan.Komunikasi penting dalam perhubungan, apa saja masalah perlu diselesaikan secepat mgkin..jangan dipendam segala apa yang kita rasa

5. Selalu mengimbau kenangan bersama
Setiap pasangan pasti ada kenangan atau peristiwa yang tidak boleh diilupakan. Kengan bila jatuh hati, bila pertemuan pertama bila kita ingat semula pasti buat perasaan sayang bertambah. Selain itu, panggilan manja juga boleh menguatkan perasaan sayang kepada pasangan. panggil la nama manja atau nama-nama yang kita dan pasangan sahaja mengetahui makna tersirat bagi panggilan manja tersebut walaupun pelik orang lain mendengarnya cth shetontot, shekulat..hehehe!

6. Berdikari
Hidup bila berjauhan mmg xboleh lari daripada sikap berdikari ini. Jangan terlalu lemah hanya kerana kita berjauhan,  tetapi jangan bersikapo ego walaupun semua perkara kita boleh buat sendiri.pastikan apa saja yang kita boleh lakukan sendiri buat dgn sendiri.tidak bergantung harap kepada orang lain. ini kerana, pasangan kita tahu yang kita kuat hadapi kehidupan walaupun berjauhan, sekurang-kurangnya kita tidak buat pasnagan risau.

7. Sll mgharap kepada pertolongan Allah
Bila sudah berjauhan, pasti pasangan tidak berapa tahu keadaan diri atau kesusahan siri dan pasangan, sll mgharap perlindungan Allah dan pertolongan daripadanya. Mohon agar Alah selalu berikan kesihatan dan kekuatan kepada kita agar kita dapat meneruskan kehidupan dgn semangat. Jangan putus2 berdoa agar ada rezeki untuk kita dapat duduk bersama seperti pasangan suami isteri yang lain..semoga rumah tangga dalam rahmat cinta Allah.

::aku::ingin sll dekat di sisi suami peliharaan..

Friday, February 11, 2011

BERDUA LEBIH BAIK SIRI DUA

 Masa: 9.33 pm
 Mood: masih nk bercuti2 ngan incik suami
 Lokasi: Putrajaya (home alone)

Baru balik dr mood bercuti...jadi bila da sengsorang nih..asyik kna sindrom PJJ jer la gamaknya...anyway..aku xnak citer sedih tp aku nk update pasal percutian kami ari tuh....hmm..mmg sgt best bila dapt berdua jauh dr tempat orang..so bila kat pngkor nih mmg bgedik santai jer la kitorg laki bini..

29 Januari 2011-Hari Pertama
Pagi nk bertolak bru pack brg2..hmm..nasib baik incik suami byk tolong n sll ingatkan nk bawak itu dan ini..so sesi packing brg bjkalan lancar.lhehe!upa lak nak amik gmbo beg2 tuh..ingat nk bwk 1 beg jelast2..3 beg beb..mcmla nk dok seminggu...isk..isk...segala jenis kasut aku bwk..kasut sport bagai..konon2 nk trekking..last2...jap jap..baca smpai abes dulu ek..Pagi kul 9.30 kitorg da btolak..dr KL ke Exit Tol Bidor amik masa 2jam lebih..pjalanan ke Lumut plak amik masa hampir 2 jam....so..amat pnjang n lama pjalanan ku rasakan..nasib baik da surf kat Incik Google n signboard Pangkor pon byk so xderla susah sgt nk cari..alhamdulilah kitorg selamat smpai ke terminal jeti lumut pukul 3.15 ptg..round2 cari topi picnic..coz da excited nk mandi pntai...feri yg kitorg g adalah berbeza sket ngan tmpat2 lain..kaunter feri untuk penginap  Pangkor Island Beach Resort disediakan khas provide shuttle bas sendiri..bayaran tambang hanya RM19 per person pegi balik..kami smpai time tuh hujan da mula renyai2...pjalanan amik masa 20 minit nk ke jeti resort kami... n bas da get ready nk amik kitorg. At last kami smpai kat bilik 4 lebih ptg..sngat penat..huhu!

ala-ala pelancong oversea..mai dr seberang..


Kiri: Van Teksi di Pulau Pangkor.   Kanan:Bas shuttle khas utk penginap Pangkor Island Beach Resort 

Bila malam menjelma..agenda nk makan2 bermula lah..tgok tmpat kat sini mmg sesuai utk pengunjung yang inginkan privacy..tmpat mandi x open untuk orang luar, makann pon mmg standard hotel 4 bintang aku rasa..huhuuuhuu..

makanan untuk alas perut sementara tunggu order smpai..services yg superb!

30 Januari 2011-Hari Kedua
Pagi2 da bangun nk g bershopping kat Pekan Pangkor..Pihak hotel akan call sendiri van teksi untuk kemudahan pelanggan-pelanggannya...gud..gud!
 
Pekan Pangkor

sekiranya ada sesiapa yg terlihat lelaki ini..ketahuilah ini adalah suami  saya yg cubby...

Pas balik dr shopping kat Pekan Pangkor aku teruja nk mandi laut..tapi malangnya hari hujan..huuhuu!apa lagi..kna la cari permainan untuk memecahkan kebosanan.
main dgn khusyuk..err apa ke namanya???
                                    
 
Hornbil si mata besar
Pas hujan reda...kami menikmati air laut masin disebabklan dua-dua x pandai berenang..jadi tenggelam timbul laa ku kat laut tuh..err..incik suami lagi terrer sedikit drpd aku..hehehhe!


Incik Suami Chubby dan Saya si Chummy..
                                   
                                                      sejuuukkk....it's very calm here..

31 Januari 2011-Hari ketiga

Hari last aku kat Pangkor nih..aktiviti diteruskan dgn bermandi peluh pula dgn aktiviti berbasikal..kat sini boelh buat macam2 aktiviti spt snorkeling n sail boat, catamarian, night fishing, BBQ, bicycle trekking n macam2 lg..tapi disebabkan cuaca yg x,menentu n bajet yg ciput kitorg memilih utk berbasikal aje pagi tuh..



berbasikal dan bergedik santai bsama hubby




I LUV U-pengaruh crite Korea

so, bersiap untuk balik ke Putrajaya, Pangkor mmg best..mgkin pas nih brercuti tmpat lain plak..sume ada di Malaysia. kenapa nk mencaritmpat lain dgn bercuti ke luar negara???apa2 pon bercuti ikut kemampuan..sediakan bajet secukupnya...
entri diakhiri dgn gmbar kami laki bini lagi....





::aku::alhmdulilah impian terlaksana...

Friday, January 21, 2011

BERDUA LEBIH BAIK



Life's Too Short Graphic

hmm..apa nk mula ek..aku sgt xcited bila TUAN BESAR setuju dgn cadangan aku nk g Pulau Pangkor  utk kami behoneymoonisasi...coz aku x penah lagi g sana..hehe!awal bulan ari tuh aku da plan nk amik cuti utk 3 hari n get the 11 days stretch.. on Chinese Nw Year nanti...wow!!!sume ada di malaysia..nape nk g jauh2 kan...

alhamdulilah...mudah2an tahun 2011 n maal hijrah akan bermula ngan kisah kami yg indah i'allah..n mmg mgharap cuti berdua nih memberikan knangan manis n diberkati olehNYa..yerla..xjumpa seminggu msT lah nk habiskkan masa berkualiti ngan suami..asyik2 jalan kat BP and Putrajaya jer..alhmdulilah..kami diberikan rezeki untuk mengecapi masa berdua ini nanti...

so booking da buat..tunggu untuk confirnmation from Orient Rewards je,,coz aku setahun jadi membership nih..n  expired membership aku 31 January 2011..hahahha!inilah kali pertama baru aku nk cuba pakej servis Orient Rewards nih..huhuu!coz pas kawen ada jer pkara lebih penting untuk aku settle kan..bila sume da ok, inilah masa untuk menghabiskan masa berdua dgn bercuti...

BERDUA dgnmu..pasti lebih baik..aku yang merindu....lalalala..

so penginapan aku nanti adalah di Pulau Pangkor Island Beach Resort.. utk 3 hari 2 malam hmm..ada gak la aku google tmpat2 sekitar Pulau Pangkor nih...surf jer ngan Incik Google nih..segala2 dihujung jari anda..hehehehe!nasib baik guna pakej Orient Rewards so, dapatla discount wth  2 baucer complimentary nights.. 

honeymoonisasi kami
This is my firt time g Paulau Pangkor...so mgkin teruja lebih..n aku da prepare sket2 apa yg perlu dibawa utk g bercuti nanti...

1.Pakaian yang secukupnya (utk 3 hari 2mlm)

Pakaian aku: 3 tshirt 1 blouse
                    3 helai seluar track
                    1 baju tidur
                    bikini..(oh tidak...no..no..nobody nobody..but you!)
pakaian hubby: 3 Tshirt 1 kemeja T
                        3 helai seluar track/ short pan
                         1 baju tidur
                        swimming suit...(nope...nope)
                        
2. Topi/ sunglass (sesuai di pakai tepi pantai..)

3.  makanan ringan  yang secukupnya (takut dlm hotel lapar leh makan jajan utk alas perut) lagipon makann hotel bukan ke mahal...so bjimat cermat

4.  duit yang secukupnya...utk shopping n aktiviti games. kalau ikutkan hati aku nk g snorkeling tuh..tp takut pernafasan aku xciukup kuat..huhu!

5. ubat-ubatan in case hal kecemasan..(make sure ada minyak kapak, minyak gamat. n vicks..)

6. kamera..this is very important okeh!!!utk amik gmbar yang best2..pandangan yg best2..n merakam gmbar kami laki bini utk bergedik santai berdua....

7. 2 baucar n kad membership..wajib dibawa jugak...
             
                    
so..aku sedang plan apa aktiviti yang best2 utk kami  laki bini bergedik bsama..wow..can't wait 4 that moment....mudah2n sume bjalan lancar..xnak excited sgt tapi bdoa semoga Allah sentiasa melindungi kami suami isteri..Amin..


i'll be waiting..i'allah..
::aku:: moga apa yang dirancang jadi kenyataan.amin..

Thursday, January 13, 2011

2011-moga thun nih lebih indah

aku tahu 2010 byk knangan n peristiwa yg mbahagiakan aku..aku sedang cuba bertabah n teruskan utk kuat semangat...semanagt perjuangan harmoni...


xsemua yg kita impikan n kejar akan jadi milik kita sepenuhnya...berusaha n bertawakal pada Allah dan yg penting sll bersyukur dgn apa yg Allah tentukan...dia lebih tahu apa yg tbaik utk kita...

2011- harapan n doa aku panjatkan semoga thun nih lebih mbahgiakan..wlopon byk dugaan aku tahu Allah sedang ingin menguji kami...aku sgt berharap doa aku diperkenankan supaya suami aku dpt kerja tetap...kami sentiasa sihat n mudah2n ada rezeki yg xdijangka thun nih..mudah2n..amin...yg penting jgn putus asa kerana Allah sll ada...

::aku::sll doa dpt duduk  di sisi suami...